zaterdag 14 oktober 2017

Week van het Bos!



Van 8 tot en met 15 oktober vieren we de Week van het Bos! Met het prachtige bos in onze achtertuin konden we het absoluut niet laten om tijdens een heerlijke herfstdag eens een kijkje te gaan nemen naar de kleurrijke pracht van de natuur.

De kinderen waren werkelijk verwonderd over de veranderingen die het bos doormaakt tijdens de herfst. Ook het feit dat we opnieuw de zon langs onze zijde hadden, zorgde ervoor dat we een topvoormiddag hadden!

We maakten een boswandeling, kuierden in het herfstzonnetje, verzamelden verschillende soorten blaadjes en vruchten en spotten enkele paddenstoelen! We leerden ook bij over verdoken moerassen en drijfzand. Ook vliegende spinnen passeerden de revue. De kinderen kunnen prachtig verwoorden hoe ze moeten omgaan met de natuur en de bosomgeving. Ze gingen allen heel voorzichtig om met de ontluikende paddenstoelen. De verontwaardiging was dan ook heel groot toen we wandelaars tegenkwamen die een prachtige, enorme vliegenzwam hadden uitgetrokken! De kinderen vonden dit absoluut niet kunnen. Bosmissie geslaagd dus! 😃

In de namiddag gingen we aan de slag met onze bladerenpracht. De kinderen ontwierpen een kunstwerk met verschillende bladeren die ze kleur gaven met zachte pastelverf die ze zelf moesten mengen. Daarna werden de bladeren nog verder afgewerkt met patronen. Tenslotte vernisten we de bladeren nog om een mooie glans te verkrijgen. De pastelkleuren staan in mooi contrast met de herfstkleuren, wat het wel een mooi eindresultaat geeft.

Geniet van het zonovergoten weekend! Misschien met een kleurige herfstwandeling? 😉

Enkele foto's hieronder!

Juf Emmely