zaterdag 14 oktober 2017

Varen met de Milieuboot!



Op vrijdag 13 oktober 2017 stond er voor L3, L4 en L5 iets heel speciaal gepland. We gingen namelijk varen met de Milieuboot op het Kanaal Roeselare-Leie! Heel wat kinderen voelden al de ganse week kriebels voor deze spannende gebeurtenis! Vrijdag was het dan eindelijk zover! 

De boot lag aangemeerd aan de kaai in Ingelmunster. Daar werden we hartelijk ontvangen door de schipper, de schippersvrouw en de drie lesgevers. Elke klas kreeg een lesgever toegewezen. De namiddag bestond uit verschillende fijne activiteiten op het water. Zo konden we een uurtje genieten van de landschappen en natuur vanop het dek waar we dieren en vissen zagen, werkten we in verschillende groepjes aan opdrachten rond watervervuiling in het ruim en werden we echte professoren in het laboratorium op het schip! We ontdekten de pH-waarde van het Kanaal Roeselare-Leie, onderzochten de zuurstofgraad, bekeken de troebelheid,... Kortom: de kinderen konden proeven van een heerlijke namiddag op het water. Wat een belevenis!

Nogmaals bedankt aan de organisatie van de Milieuboottocht, de lesgevers, de schipper en schippersvrouw én alle bereidwillige ouders voor het heen-en of terugvoeren. 

Geniet hieronder van enkele 'waterige' foto's! 😉