maandag 2 oktober 2017

Samen STRAPPEN op de STRAPDAG!



Op vrijdag 22 september 2017 was er opnieuw Strapdag op onze school! De kinderen kwamen al stappend of trappend naar school en lieten zich misschien voor één keertje niet vervoeren met de auto. De kinderen hebben zich allemaal van hun beste kantje laten zien! We zagen prachtig versierde, originele vervoermiddelen! Sommigen hadden zich zelfs verkleed om mooi in het plaatje te passen. En of het een knap zicht was! Het parcours ging des te beter met de kleurrijke vervoermiddelen! Enkelingen brachten zelfs een step, skateboard of rolschaatsen mee! Dan zwijgen we nog maar over de versierde bolderkar! Het was enorm fijn om de kunstwerkjes en de originaliteit van de kinderen (en ouders?) te aanschouwen! Hartelijk dank!

Na het parcours in de verkeersvrije zone, was het tijd voor de fietscontrole door enkele Meulebeekse agenten. Proficiat aan alle verkeersveilige fietsen! Jullie zijn top! Helaas waren er ook enkele fietsen die niet door de controle zijn geraakt. Het meestvoorkomende mankement waren de niet-werkende lichten en ontbrekende reflectoren. Met de donkere dagen op komst wil ik graag in naam van de ganse school uw aandacht vragen voor deze zaken. In de lessen wereldoriëntatie en wiskunde leerden de kinderen in breukvorm dat er nog steeds enorm veel ongevallen gebeuren met kinderen en fietsen. 1 op de 4 kan het slachtoffer worden van een verkeersongeval. Dus... graag even de fiets nakijken en het checklijstje van de agenten erbij halen. Samen gaan we voor een verkeersveilige school! Oh, en vergeten jullie het fluohesje niet? 😉

In de namiddag ging het verkeersfeest lustig verder! We aanschouwden onder de stralende zon alle ADEMBENEMENDE fietsen, steps, go-carts,... Uit onze klas won Jana met haar leuk versierde bolderkar. Toch was de beslissing niet gemakkelijk, aangezien elk kind wel verdiende om te winnen! 

Het was alvast een heel fijne, zonnige en sportieve dag!
Geniet hieronder van de foto's!

Juf Emmely