woensdag 27 december 2017

Beeldjes boetseren voor CW X RM!


De laatste vrijdag voor de vakantie startte voor het derde (en vierde) leerjaar met een fijne activiteit. We gingen namelijk beeldjes kleien in Meulebeke. We deden dit echter niet zomaar! De kinderen boetseerden gebogen mannetjes die de 600.000 in België gesneuvelde soldaten uit WOI symboliseren. Onze klas(sen) maken dus deel uit van een groter geheel en doel. 

Het 'Coming World Remember Me'-project herinnert de mensen aan de zinloosheid van oorlog, zowel gisteren, vandaag en morgen. Ook jullie kunnen vanaf april 2018 de indrukwekkende land-artinstallatie (alle 600.000 beeldjes!) bezoeken in het provinciaal domein 'De Palingbeek', een van de zwaarst bevochten plekken van de Eerste Wereldoorlog. De volledige installatie wordt in totaal 3 hectare groot. Enorm dus! 

Een deel van de opbrengst van de workshops gaat naar het goede doel, namelijk kinderen in nood wegens oorlogssituaties. Elk kind dat een beeldje boetseerde wordt peter of meter van het project. Voor elk peter- of meterschap krijg je een certificaat. Dat is een notitieboekje met inhoudelijke informatie, enkele persoonlijke notitieblaadjes en een bladwijzer met uitleg voor het goede doel. Elk certificaat bevat ook een CWRM-dog tag. Dat is een ijzeren plaatje dat elke soldaat rond zijn nek droeg tijdens de oorlog. Als peter/meter van het project komt de naam van het kind samen met een slachtoffernaam uit de digitale 'Namenlijst' op de dog tag verbonden aan een beeldje na het bakken. De certificaatboekjes worden uitgedeeld rond april. Jullie zullen het dus zeker te zien krijgen!

Nogmaals bedankt aan alle geëngageerde kinderen, chauffeurs en begeleiders van het mobiele atelier!

Juf Emmely